Bil
Trehjuling
Vagn
Snöskoter
Trekker
  • Street View-bilen

    När vi startade Street View som ett experiment packade vi in flera datorer i en stadsjeep och satte kameror, laser och en GPS-enhet på taket. Sedan körde vi runt och började samla in bilder. Sedan Street View lanserades i fem städer i USA i maj 2007 har vi utökat våra 360-graders panoramavyer till platser i alla de sju världsdelarna.

    Vi gick över till en skåpbil under en kort period innan vi bytte till en hel vagnpark med bilar så att vi kunde skala upp projektet till större delar av USA och resten av världen. Vi bytte från flera stora datorer till en liten dator i varje bil och förbättrade vårt kamerasystem så att vi kunde ta panoramabilder med högre upplösning.

    Vi har bytt både fordon och kamerateknik flera gånger. Den senaste bilen har 15 objektiv som tar bilder i 360 graders vinkel. Den har också rörelsedetektorer som spårar dess position, en hårddisk som lagrar data, en liten dator som driver systemet och lasrar som gör 3D-mätningar för att avgöra avstånd i bilderna för Street View.

    Street View-tåget Street View-tåget